Ексклюзиви
пʼятниця, 02 жовтня 2009 14:33

Гендиректор Южно-Української АЕС "нагрів" державу на 40 мільйонів

Гендиректор Южно-Української АЕС "нагрів" державу на 40 мільйонів

СБУ розслідує кримінальну справу щодо посадовців Южно-Української АЕС, які привласнили 40 млн грн з держбюджету. Про це на брифінгу повідомила прес-секретар СБУ Марина Остапенко.


"Наразі завершується розслідування кримінальних справ, порушених слідчими СБУ стосовно посадовців Южно-Української АЕС, які заволоділи державними коштами держпідприємства "Енергоатом", на суму понад 40 млн грн. Встановлено, що службові особи АЕС здійснили закупівлю обладнання для АЕС за значно завищеними цінами. Більша частина обладнання при цьому була непридатна для використання. До кримінальної відповідальності притягуються 6 осіб, у т.ч. гендиректор АЕС", – сказала вона.

Також Остапенко повідомила, що у травні-листопаді 2007 р. ці 6 осіб заволоділи 22 млн грн державних коштів, придбавши непридатні для експлуатації вироби для систем безпеки АЕС, частину з яких було встановлено на енергоблоки.

"А у липні 2007 р. під час закупівлі деталей трубопроводів посадовці привласнили ще 18 млн грн, придбавши за 20 млн грн обладнання реальна вартість якого лише 2 млн грн", – сказала Остапенко. Вона запевнила, що усе неякісне обладнання на АЕС відремонтовано і загрози безпеці не існує, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Гендиректор Южно-Української АЕС "нагрів" державу на 40 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути