Ексклюзиви
неділя, 21 жовтня 2007 10:54

Газ, від якого вибухнув будинок, мав неправильний склад

Газ, від якого вибухнув будинок, мав неправильний склад

Компанія "Дніпрогаз", яку звинувачують у дніпропетровській трагедії, запевняє, що в аварії винні не її представники, а постачальник газу. Комісія, створена "Дніпрогазом" стверджує, що у складі газу на момент вибуху в декілька разів було перевищено вміст кисню, що свідчить про низьку якість енергоносія й підвищену небезпеку для його використання в газових приладах. 

Про це повідомив представник власника "Дніпрогазу" - компанії "Газекс-Україна" Валентин Землянський. За його словами, вони вже звернулися до дніпропетровської прокуратури з проханням провести такий же аналіз палива у газорозподільних мережах мікрорайону "Перемога". Нагадаємо, після трагедії головного інженера, ген. директора "Дніпрогазу" та його заступника взяли під варту. Згодом, у "Дніпрогазі" пообіцяли сплатити за кожного загиблого по півмільйона гривень. Відповідну угоду з родичами жертв газовики мають підписати наступного понеділка. Але буквально позавчора вони заявили, що не вважають себе винними у вибуху газу в багатоповерхівці, внаслідок якого загинули 23 людини, 17 перебувають у лікарнях, а решта мешканців лишилися житла. Газовики вважають, що слідство повинне з`ясувати реальні причини аварії, передає 5 канал.

Зараз ви читаєте новину «Газ, від якого вибухнув будинок, мав неправильний склад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути