вівторок, 28 жовтня 2008 15:39

Французькому міністрові загрожує відставка за появи на обкладинках журналів

Судді і працівники в"язниць Франції налаштовані проти міністра юстиції, 42-річної Рашиди Даті, повідомляє Telgraph. Президентові Ніколя Саркозі довелося особисто зустрічатися з представниками головного магістрату, щоб розрядити обстановку. Судді залишилися задоволені запевненням Саркозі, але висловили сумнів в тому, що вони зможуть вплинути на поведінку Даті.

Судді стверджують, що міністр юстиції "наполегливо відмовляється помічати існуючі проблеми" і не ходить на заплановані зустрічі. Працівники в"язниць обурені тим, що Даті усунула від роботи трьох охоронців після того, як один ув"язнений убив свого сусіда по камері. Також, за їх словами, Даті не з"явилася на екстрене засідання, присвячене проблемі зростання числа самогубств серед ув"язнених. З початку року їх сталося вже 90.

Також працівників в"язниць і судів, які одержують порівняно невелику платню, дратують пристрасть міністра до дорогих нарядів і її регулярні появи на обкладинках глянцевих журналів. Крім того, існує думка, що запальність і важка вдача Даті стали причиною вже восьми відставок працівників міністерства юстиції.

Сама міністр юстиції в неділю заявила журналістам, що у неї немає розбіжностей з суддями і що вона "щодня зустрічається з працівниками магістрату", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Французькому міністрові загрожує відставка за появи на обкладинках журналів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути