Ексклюзиви
середа, 14 листопада 2007 11:09

Французькі та німецькі залізничники паралізували рух

Необмежений у часі страйк працівників транспорту розпочався у Франції. До акції готові приєднатися в середу енергетики, а також підтримати студенти - шляхом блокування вокзалів, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Страйк загрожує стати найсерйознішим випробуванням для уряду і, перш за все, для президента Ніколя Саркозі, оскільки саме він є ініціатором реформи "спеціальних пенсійних режимів", проти якої виступають страйкуючі. Особливо небезпечним для властей є намір транспортників продовжувати акцію доти, поки вони не доб"ються поступок від уряду.

За попередніми даними Національного управління залізниць, із 700 передбачених розкладом рейсів високошвидкісних експресів буде забезпечено лише 90. У більшості своїй припинять рух регіональні потяги, приміські електрички, особливо в Паризькому регіоні. Майбутньої ночі внутрішнє залізничне сполучення в країні буде припинено.

Дирекція паризького метро очікує повного припинення руху 14 листопада, така ж ситуація очікується на автобусних маршрутах французької столиці. За прогнозами, втрати тільки від дезорганізації вантажних перевезень перевищать 100 млн євро.

В середу до транспортників приєднаються енергетики - працівники госмонополій Electricite de France і Gaz de France. Можливе тимчасове відключення електрики у ряді регіонів.

У Германії профспілка німецьких залізничників також оголосила про тотальний страйк машиністів як на вантажних, так і на пасажирських лініях. 13 листопада глава профспілки машиністів локомотивів Німеччини Манфред Шелль оголосив, що опівдні за місцевим часом будуть зупинені всі вантажні потяги, а в ніч на четвер - пасажирські поїзди дальнього і приміського сполучення.

Обіцяно, що акцію буде припинено в ніч на суботу.

Машиністи локомотивів вимагають збільшення зарплати на третину і окремої від інших залізничників тарифної угоди. Менеджмент Deutsche Bahn виходить з того, що машиністам і без того живеться непогано - їхній середній річний заробіток перевищує 26 тисяч євро. А цей показник навіть дещо вище середнього по країні для працівників порівнянних професій.

До суперечки в Deutsche Bahn, контрольний пакет акцій якого поки що належить федеральному центру, підключився уряд. Міністр транспорту Вольфганг Тірзе застеріг страйкуючих від можливих наслідків одночасного припинення вантажного і пасажирського сполучення.

У Германії тим часом обсяг вантажоперевезень залізницею неухильно зростає. Із січня по вересень цей показник збільшився на 5,6%, досягнувши 271 млн тонн, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Французькі та німецькі залізничники паралізували рух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути