середа, 02 квітня 2008 08:34

Французькі лікарі лікуватимуть колумбійських заручників

Відправити групу своїх лікарів для лікування заручників запропонувала Франція колумбійському уряду. Заручників утримують повстанці з "Революційних озброєних сил Колумбії" (FARC) в джунглях цієї латиноамериканської країни, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на заяву президента Колумбії Альваро Урібе.

Урібе повідомив про це журналістів вчора, 1 квітня, після розмови зі своїм французьким колегою Ніколя Саркозі.

Зокрема він сказав, що "президент Саркозі сказав мені, що метою гуманітарної місії є лікування заручників".

За декілька годин до цього Саркозі закликав лідерів FARC відпустити утримуваних в неволі людей.

Слід зазначити, що на сьогоднішній день в заручниках у FARC знаходяться близько 800 людей, серед яких також є офіцери колумбійської армії і три американські пілоти. Раніше переговори з представниками FARC вів президент Венесуели Уго Чавес, якому повстанці передали шістьох заручників.

Серед заручників з 2002 року знаходиться владарка подвійного французько-колумбійського громадянства, екс-кандидат в президенти Колумбії Інгрід Бетанкур, яка, за наявними даними, важко хвора. Після декількох років в джунглях захворіли і деякі інші заручники.

Як відзначив Урібе, Колумбія не втручатиметься в дії французької місії і припинить всі військові операції в районах, де знаходитимуться лікарі.

Про дату відправки французьких лікарів в колумбійські джунглі не повідомляється.

Повстанці FARC утримують заручників з метою їх обміну на високопоставлених членів угрупування, спійманих колумбійським урядом, проте президент Колумбії відмовляється від переговорів з повстанцями.

Зазначимо, що FARC часто беруть в заручників не тільки військових або високопоставлених чиновників, а і простих селян.

Так, в грудні 2007 року колумбійські повстанці з Революційних озброєних сил напали на табір лісорубів в департаменті Чоко (на заході країни). Тоді щонайменше було вбито п"ять і викрадено більше 200 селян.

Як відомо, на заході Колумбії (в основному у важкодоступних гірських районах і джунглях) протягом близько 40 років діють незаконні збройні формування FARC, які окрім революційної боротьби займаються також вирощуванням коки, виробництвом кокаїну та його контрабандою, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Французькі лікарі лікуватимуть колумбійських заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути