Ексклюзиви
понеділок, 31 березня 2008 18:50

Французька Pernod Ricard стане новим власником горілчаної марки Absolut

Французька Pernod Ricard SA стала переможцем аукціону з покупки шведської компанії Vin & Sprit AB і стане, таким чином, новим власником горілчаного бренду Absolut, повідомила The Wall Street Journal.

Як повідомило агентство Bloomberg, сума операції складе 5,28 млрд євро. Крім того, Pernod Ricard візьме на себе борги Vin & Sprit на 346 млн євро. Закриття операції намічене на середину 2008 року. Завдяки покупці Pernod Ricard займе друге місце в США з продажу міцних алкогольних напоїв. Бренд Absolut займає близько 9% горілчаного ринку США.

Ще одним претендентом на покупку шведської компанії, яка зараз належить державі, була американська Fortune Brands, що є дистриб"ютором горілки Absolut в США; в аукціоні брали участь також Bacardi Ltd. і консорціум шведських EQT Partners AB і Investor AB. Absolut за об"ємами продажів є третім найпопулярнішим в світі спиртним напоєм (після горілки "Смірнофф" та рому Bacardi).

Операція з покупки Vin & Spirit продовжує хвилю консолідації в світовій алкогольній індустрії. Раніше горілка Grey Goose була куплена Bacardi, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA купила Glenmorangie Scotch, Pernod Ricard - компанію Allied Domecq.

Горілка Absolut представлена на ринках 126 країн світу. Vin & Sprit виготовляє також ром Cruzan, джин Plymouth, а також горілки FRIS і Level. Виручка компанії минулого року склала 1,6 млрд. доларів, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Французька Pernod Ricard стане новим власником горілчаної марки Absolut». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути