Ексклюзиви
неділя, 20 липня 2008 14:52

Француженка з"їла шоколадку і виграла політ в космос

Стюардеса однієї з французьких авіакомпаній виграла можливість безкоштовно зробити суборбітральний політ на космічному кораблі, з"ївши звичайну шоколадку і знайшовши на обгортці код переможця конкурсу, передає британський телеканал Skynews.

Компанія Nestle, що випускає шоколадки Kitkat, організувала на території Франції конкурс, переможець якого отримував право на 4-денне тренування з астронавтами в американському Оклахома-Сіті і політ на чотиримісному космоплані RocketplaneXP в "ближній" космос.

Власницею щасливого квитка стала 32-річна Матільда Епрон (MathildeEpron), яка спочатку, не вірячи в можливість свого виграшу, викинула обгортку від шоколадки у відро для сміття. Через дві години жінка все-таки повернулася і витягнула папірець. На внутрішній стороні виявився той самий унікальний код.

"Для того, хто працює в авіакомпанії, це справжнє здійснення мрії", - сказала жінка в інтерв"ю французької радіостанції FranceInfo.

Компанія Rocketplane планує почати комерційні польоти в космос тільки в 2010 році. Проте якщо вона не зможе організувати політ до 2011 року, Nestle зобов"язується виплатити Матільді компенсацію у розмірі 147 тисяч євро, повідомляє ІА "Інтермедіа консалтинг".

Зараз ви читаєте новину «Француженка з"їла шоколадку і виграла політ в космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути