Ексклюзиви
четвер, 24 травня 2007 16:33

Франція вимагає негайного звільнення лідерів руху ХАМАС

Франція засудила затримання в четвер вранці ізраїльськими військовими політичних лідерів руху ХАМАС, зокрема міністра, і зажадала їх негайного звільнення.

Ізраїльські військові затримали в четвер вранці 33 політичних лідера палестинського руху ХАМАС на Західному березі річки Іордан, зокрема міністра, парламентаріїв і голів декількох міст. Серед затриманих - міністр освіти Насер Шаєр, депутати Палестинської законодавчої ради Хамед Бітаві і Дауд Абу-Сер, мери міст Наблус і Калькілья Адлі Яїш і Важіх Кавас.

"Франція засуджує затримання міністра, депутатів і представників палестинської делегації і вимагає їх негайного звільнення", - сказав представник МЗС Франції Дені Сімоно, слова якого наводяться в поширеному в четвер комюніке міністерства.

"Це дуже серйозні затримання. Вони можуть ускладнити майбутнє палестинського уряду, а також негативно вплинути на можливість нових переговорів між сторонами", - відзначив Сімоно.

"Терористична організація ХАМАС створює інфраструктуру терору в Іудеї та Самарії (Західний берег річки Іордан) за моделлю сектора Газа. Організація використовує урядові інститути для заохочення і підтримки терористичної діяльності", - пояснила в четвер армійська прес-служба затримання палестинських політиків. Воєнізоване крило ХАМАС стоїть за масованим ракетним обстрілом південних районів Ізраїлю. За минулий тиждень бойовики, що діють в секторі Газу, випустили близько 200 реактивних снарядів, повідомляє РІА "Новости".


Зараз ви читаєте новину «Франція вимагає негайного звільнення лідерів руху ХАМАС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути