Ексклюзиви
середа, 26 грудня 2007 10:21

Франція може надати Окруашвілі політичний притулок

Міграційна служба Франції 3 січня розгляне питання про надання політичного притулку екс-міністрові оборони Грузії Іраклієві Окруашвілі, заявила в середу його адвокат Ека Беселія. За її словами, доти Окруашвілі залишиться у берлінській в"язниці "Моабіт". "Франції було передано рішення цього питання тому, що візу на в"їзд у Євросоюз Окруашвілі видало посольство Франції у Грузії", - сказала адвокат.

Беселія наголосила, що німецька сторона вже передала всі документи французам для надання політичного притулку Окруашвілі, повідомляє "Інтерфакс". "Рішення про можливу екстрадицію Окруашвілі до Грузії буде прийняте після розгляду питання про надання йому притулку у Франції, хоча це рішення про екстрадицію вже прийматиме Німецький суд", - сказала вона.

"Я сподіваюся на те, що Франція надасть Окруашвілі політичний притулок, оскільки ми представили всі необхідні докази політичного переслідування у Грузії екс-міністра", - заявила Беселія.

Нагадаємо, що екс-міністр оборони Грузії Іраклій Окруашвілі, який знаходився протягом кількох тижнів листопада на лікуванні в одній з мюнхенських клінік,  був затриманий у Берліні 27 листопада на підставі міжнародного ордера на арешт, виданого Інтерполом на прохання грузинської прокуратури.

Грузинська влада звинувачує Окруашвілі у здирстві, відмиванні грошей, службовій халатності і зловживанні службовими повноваженнями. Берлінський суд повинен вивчити повноту представлених Грузією з цього приводу доказів "за формальними ознаками", не з"ясовуючи винність чи ні обвинуваченого, у точній відповідності з вимогами німецьких законів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Франція може надати Окруашвілі політичний притулок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути