Ексклюзиви
пʼятниця, 11 квітня 2008 09:03

Фото Карли Бруні продали за 91 тисячу доларів

Фото Карли Бруні продали за 91 тисячу доларів
Художнє фото голої Карли Бруні, першої леді Франції, дружини президента Ніколя Саркозі, продано з нью-йоркського аукціону "Крістіс" за 91 тисячу доларів, майже в 30 разів дорожче передпродажної оцінки, повідомив торговий дім.

"Фото купив анонімний дилер, торгуючий в нашому залі, для китайського приватного колекціонера", - сказав Рік Пайк, PR-менеджер торгового дому, передає РИА "Новости".

Постановочний чорно-білий знімок фотохудожника Мішеля Комта було зроблено в 1993 році, коли Карла професійно займалася модельним бізнесом. За задумом, він імітує картину Жоржа Сіра "Натурниця", написану за 100 років до появи цього фото.

Тоді ще майбутня перша леді Франції з гладко зачесаним волоссям стоїть, загорнувши ступні шкарпетками всередину, і цнотливо, на античний зразок, прикриваючи долонями низ живота. Спочатку цей портрет призначався для соціальної реклами проти СНІДу.

Планувалася, що фотографія буде продана за 3-4 тисячі доларів. "Таке зростання вартості цього лота пояснюється, звичайно, тим, хто на ньому зображено", це викликало підвищений інтерес світових ЗМІ до цього фото, що, звичайно, знайшло своє віддзеркалення і в ринковій ціні, сказав Пайк.

Елферінг - один з найбільших світових колекціонерів фотографії 20-го століття. Його зібрання вже не раз виставлялися на "Крістіс", приносячи власникові мільйони доларів. Від нинішньої колекції, в якій 135 робіт, він чекав отримати до 3 мільйонів доларів, проте продажна ціна склала майже 4,2 мільйона доларів.

Ніколя Саркозі одружився з Карлою Бруні на початку лютого цього року після драматичного разлучення зі своєю дружиною Сесилією, яке стало головною темою читацького інтересу далеко за межами Франції. До першого офіційного візиту чети у Великобританію таблоїди передрукували фото голої Бруні, зроблені в той час, коли вона ще була моделлю, включаючи і роботу Комта.

Раніше також повідомлялося, що в британській версії чоловічого журналу GQ буде опубліковано три еротичні фотографії першої леді Франції, моделі і співачки Карли Бруні.

Гострий інтерес до фото з оголеною першою леді Франції допоміг знімку покинути двадцятку найбільш недооцінених робіт колекції, представленої до торгів, хоча і не вивів у лідери.

Топ-лотом відповідно до оцінки торгового дому "Крістіс" була робота класика Хельмута Ньютона (1920-2004 роки) "Голі та одягнені", продана за 241 тисячу при оцінці в межах 140-180 тисяч, а портрет кінозірки Бріджітт Бардо роботи Річарда Еведона (1923-2004) "пішов" за 181 тисячу доларів або приблизно удвічі дорожче за передпродажну ціну, повідомляє ИТАР-ТАСС.

З королів фотографії найдорожчим лотом став "Рот Л"ореаль" 91-річного Ірвіна Пенна з пелюстками квітів на жіночих губах. Для порівняння, його ж фото "Сигарета і губи", відповідно з сигаретою замість квітів, було продано в три рази дешевше, і майже удвічі менше його ж фотографії "Заморожені продукти", повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Фото Карли Бруні продали за 91 тисячу доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути