понеділок, 28 січня 2008 10:03

Forbes оприлюднив список співаків з найвищими заробітками

Найбільший дохід найвисокооплачуваніші зірки отримали 2007 року від живих концертів, повідомляє Forbes. Журнал склав список естрадних співаків, що мали в 2007 році максимальні заробітки, незважаючи на загальний занепад музичної індустрії. У підрахунках враховувалися суми, зароблені артистом у США на продажах його творів і отримані за концерти. Дані були надані Pollstar, Nielsen SoundScan і NPD Group.

Серед внесених до списку є як і ветерани на кшталт Police і Celine Dion, так і новачки на зразок Джоша Гробена (Josh Groban) і Хани Монтана (Hannah Montana).

Живі концерти, які організувала возз"єднана група Police під час свого турне, принесли їй $133,2 млн. При тому, що в середньому квиток коштував $112. Загальна сума доходу і від концертів, і від продажів склала $142,4 млн. Співак у стилі "кантрі" Кенні Чесні (Kenny Chesney) заробив у турне $71,1 млн. Джастін Тімберлейк (Justin Timberlake) продав концертних квитків на $70,6 млн. Концерти в Caesar`s Palace в Лас-Вегасі принесли Селін Діон $65,3млн.

Усі ці артисти, як видно з даних продажів, живими виступами перед публікою заробили більше, ніж продажем записів. Загальне число проданих альбомів Чесні становить $1,8 млн екземплярів, через Інтернет було продано ще 2,5 млн, що в сумі принесло дохід у $25млн, але, як видно зі списку, концертами він заробив значно більше.

Список також включає артистів з прямо протилежним розподілом заробітків. Шоу Disney Channel під назвою Hannah Montana принесло $36 млн прибутку від концертів і $50 млн від продажів, включаючи продажі в Інтернеті. Прославлений співак Джош Гробан на своєму альбомі "Noel", що вийшов напередодні різдвяних свят, заробив $60 млн, враховуючи, що з жовтня 2007 року було продано 3,7 млн екземплярів. Його турне в 2007 році принесли йому $43,1 млн. ТОРnews.

Зараз ви читаєте новину «Forbes оприлюднив список співаків з найвищими заробітками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути