четвер, 28 лютого 2008 13:01

Фізичне покарання дітей призводить до подальших сексуальних проблем

Діти, яких батьки б"ють або піддають іншому фізичному покаранню, частіше за інших стикаються згодом з проблемами в сексуальному житті. Про це йдеться в звіті відомого американського психолога Мюррея Страуса, який проаналізував дані чотирьох досліджень сексуальних проблем людей.

За словами вченого, якщо дітей фізично карають батьки, збільшується вірогідність того, що в майбутньому вони будуть фізично або вербально принижувати свого сексуального партнера, будуть схильні до сексу, зв"язаного з викидом адреналіну або до садомазохістських статевих відносин, передає USA Today.

"Це збільшує шанси на появу сексуальних проблем, хоч і не можна сказати, що проблеми такого роду виникають тільки внаслідок фізичного покарання в дитинстві", – говорить професор Страус.

З ним згодна й Елізабет Гершофф, доцент соціології в університеті Мічігану, що проаналізувала дані досліджень покарання дітей за останні 80 років. За її даними, в 2007 році в США близько 85% дітей піддавалися фізичному покаранню з боку батьків.

"Вони (діти) засвоюють з дитинства, що в любовних відносинах, принаймні іноді, мають бути присутніми біль чи фізична агресія. Також вони можуть зробити висновок, що той, хто сильніше і має більше влади, може пригнічувати слабкішу людину і вдаватися до фізичної агресії, щоб контролювати поведінку свого партнера", – пояснила Елізабет Гершофф.

Як відзначає USA Today, професор Страус попервах сам іноді фізично карав своїх дітей, проте згодом відмовився від цього і став затятим критиком подібної поведінки. Зараз його роботи про насильство в сім"ї багато хто вважає основоположними дослідженнями, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Фізичне покарання дітей призводить до подальших сексуальних проблем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути