вівторок, 23 вересня 2008 14:23

Фінський стрілець підпалив коледж

Студент, що відкрив стрілянину в коледжі KauhajokiPalvelualojenOppilaitos фінського міста Каухайоки, намагався спалити будівлю учбового закладу. За словами очевидців, злочинець облив декілька аудиторій коледжу бензином, пише фінська газета Seiska. Потім в будівлі почалася пожежа.

Молода людина, що відкрила вогонь по студентах, була убита в перестрілці з поліцейськими (раніше повідомлялося, що його вдалося затримати живим). Фінські ЗМІ пишуть, що злочинець, імені якого поки не називається, отримав вогнепальне поранення в голову і помер на місці.

Число загиблих і поранених в результаті стрілянини поки невідома. Пожежники, що працюють на місці події,  заявили, що бачили в будівлі декілька тіл загиблих. Керівник пожежної охорони Каухайоки заявив, що жертвами стрільця стали 7-8 чоловік.

20-річний (за іншими даними, 22-річний) студент відкрив стрілянину в учбовому закладі близько 11 годин за місцевим часом. Злочинець почав стріляти, коли студенти писали екзаменаційну роботу; всього в будівлі у цей момент знаходилися близько 200 чоловік.

Після перших повідомлень з місця подій на відеосервісі Youtube була виявлена серія відеороликів від користувача Wumpscut86, на якому відображений людину, що стріляє з пістолета WaltherP22. У профілі користувача написано, що він родом з Каухайоки, останній відеоролик був викладений Wumpscut86 за декілька годин до стрільби в коледжі. В даний час обліковий запис Wumpscut86 заблокований, а правоохоронні органи Фінляндії намагаються встановити, яке відношення відображена на відео людина має до стрілянини.

Зараз ви читаєте новину «Фінський стрілець підпалив коледж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути