Ексклюзиви
вівторок, 23 вересня 2008 17:32

Фінський стрілець помер від поранення в голову

22-річний фінн, який влаштував стрілянину в коледжі міста Каухайокі, помер, повідомляє AFP з посиланням на місцеву поліцію. Злочинець наклав на себе руки: убивши 10 осіб, він вистрілив собі в голову. Раніше повідомлялося, що спроба самогубства виявилася невдалою, і фінн вижив.

Відзначимо, що раніше надходили суперечливі повідомлення про долю вбивці: одні джерела стверджували, що він загинув одразу, інші - що злочинець отримав важке поранення, але залишився живий.

Хлопець, ймовірно - студент коледжу Каухайокі, відкрив стрілянину в будівлі учбового закладу об 11 ранку за місцевим часом 23 вересня. Після цього він спробував підпалити будівлю, він облив декілька аудиторій бензином і влаштував пожежу. Коли на місце події приїхала поліція, фінн вистрілив собі в голову.

Точна кількість жертв поки не встановлена, за останніми даними, загинули десять людей. Кількість поранених не уточнюється.

За декілька годин до злочину на відеосервісі YouTube з"явилися декілька відеороликів від користувача Wumpscut86, на яких відображена молода людина, яка стріляє з пістолета і вимовляє фразу на ламаному англійському "You will die next" ("Ти помреш наступним"). Автором роликів є якийсь Матті Йухані Саарі, уродженець Каухайокі 1986 року народження. За день до стрілянини в коледжі його викликали в поліцію на допит, проте потім, не знайшовши приводів для арешту хлопця, відпустили. Офіційного підтвердження інформації про те, що саме Саарі є вбивцею, поки не було, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Фінський стрілець помер від поранення в голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути