Ексклюзиви
вівторок, 20 червня 2017 19:38

Фінансові закони стали жертвою поганої дисципліни у Верховній Раді - експерт

Фінансові закони стали жертвою поганої дисципліни у Верховній Раді - експерт

"На жаль, останнім часом все частіше технократичні законопроекти не проходять через голосування у Верховній Раді через відсутність депутатів у залі" - так прокоментував для From.ua підсумки парламентського дня політолог Володимир Фесенко.

"Так, сьогодні на початку дня Верховна Рада змогла провести мобілізацію і підтримати президентські пропозиції до кількох кодексів.

Проте, після перерви у обговоренні законопроектів, що регулюють фінансово-банківську сферу, брало участь все менше депутатів. Якщо деякі з законів регулюють високопрофесійну діяльність і мало зрозумілі більшості депутатів, то частина пропозицій - очевидно стосується кожного громадянина, кожного власника банківської картки. Так, дивним виглядає провал законопроекту про регулювання переказу коштів. Комітет пропонував запровадити кримінальну відповідальність за махінації з банківськими картами, привести процедури до європейських норм та дати можливості для розвитку електронних сервісів. В результаті - також немає голосів.

Ситуація з наявністю голосів навіть за технократичні законопроекти ускладнюється політичними іграми, коли для однієї фракції ключовим стають ультиматуми з приводу сміттєвої кризи, а інша закликає до дострокових виборів і тому ігнорує навіть очевидно корисні та неполітичні закони.

Фінансовий комітет Сергія Рибалки, як ми бачимо, підготував пакет фінансових реформ, проте літній період та погана дисципліна знову звела нанівець багатомісячну роботу депутатів усіх фракцій разом з експертами.

Поки депутатські фракції не забезпечать явку своїх депутатів - ефективність роботи Ради буде незадовільною, а потрібні економіці і суспільству реформи будуть відкладатися до кращих часів" - вважає експерт.

Зараз ви читаєте новину «Фінансові закони стали жертвою поганої дисципліни у Верховній Раді - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути