Ексклюзиви
четвер, 24 травня 2007 08:31

Фідель Кастро розповів про перенесені операції

Вчора кубинський лідер Фідель Кастро розкрив деякі подробиці, що стосуються стану його здоров"я. Стаття, в якій Кастро звітувався про здоров"я, була розіслана журналістам. За словами Кастро, в 2006 році він переніс не одну, а декілька операцій на кишковику, причому перша з них була невдалою. Саме невдачі на першому етапі лікування і стали, за словами команданте, причиною такого довгого і важкого одужання.

Кастро відзначив, що лікарі переклали його з внутрішньовенного живлення на пероральне (тобто зараз він харчується як нормальні люди), і він вже значно відновив втрачені за час хвороби 40 фунтів ваги.

За словами високопоставленого хворого, в даний час йому загрожує тільки старість та наслідки легковажного ставлення до здоров"я в молоді роки (свого часу Кастро викурював по 20 сигар на день).

Кубинський лідер підкреслив, що не фотографується і не дає знімати себе на відео тільки тому, що щільний графік його занять і відновних процедур до цих пір не залишав йому часу поголитися і постригтися, повідомляє агентство Reuters.

Про хворобу Кастро вперше стало відомо літом 2006 року. Фідель тимчасово відійшов тоді від виконання обов"язків розділу держави, передавши свої повноваження братові Раулю. Точний діагноз захворювання 80-річного політика до цих пір тримається властями Куби в секреті. За деякими даними, у Фіделя Кастро рак кишковика.

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро розповів про перенесені операції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути