Ексклюзиви
четвер, 26 липня 2007 19:10

Фідель Кастро пропустить День революції

Діючий президент Куби Рауль Кастро очолить святкування Дня революції, замінивши свого брата Фіделя Кастро, який не показується на публіці вже рік. Основні торжества пройдуть в місті Камагуей, в них візьмуть участь десятки тисяч чоловік. 26 червня 1953 року відбувся виступ повстанців, який і став початком революції, що привела до влади Фіделя Кастро.

Рауль Кастро вже прибув в Камагуей, розташований в 500 кілометрах на схід від столиці Куби Гавани. Він виступить із зверненням до жителів на площі Революції.

31 липня 2006 року кубинський лідер передав повноваження по управлінню державою своєму молодшому братові Раулю у зв"язку з поганим станом здоров"я. Кастро-старший переніс важку операцію на кишечнику, після якої довго не міг поправитися. З того часу жителі Куби бачили Фіделя Кастро тільки на фотографіях і по телевізору.

Зайнявши крісло розділу держави, Рауль Кастро виразив готовність вступити в діалог із Сполученими Штатами з метою поліпшити відносини з країною, яка вже 45 років дотримує по відношенню до Куби торгове ембарго. В четвер американська сторона відкинула чергову пропозицію кубинського лідера почати переговори. Представник Держдепартаменту США Шон Маккормак заявив, що Раулю Кастро слід в першу чергу почати діалог з кубинським народом. Власті Сполучених Штатів підкреслюють, що не матимуть справи з комуністичним урядом Куби, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро пропустить День революції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути