субота, 04 листопада 2017 06:50

"Фейкові новини" визнано висловом року

"Фейкові новини" визнано висловом року
"Фейк" - слово року. Фото: Акцент

Один із найстаріших словників англійської мови – Collins – визнав словосполучення fake news (фейкові новини) висловом 2017 року через часте використання в публікаціях ЗМІ. Таким чином, це словосполучення увійде в наступну друковану версію словника. Він тлумачить fake news як "неправдиву, часто сенсаційну інформацію, поширювану під виглядом новинних повідомлень".

За даними видавництва, з 2016 року частота використання словосполучення fake news зросла на 365%, а одним із головних його популяризаторів став президент США Дональд Трамп, який частіше за інших використовував його в своєму Twitter і публічних виступах. У Британії ж цей вислів часто вживають під час виступів прем'єр-міністр Тереза Мей і лідер опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін, повідомляє JSC.

"Fake news або як констатація факту, або як звинувачення лунали цього року звідусіль, що ще більше підірвало довіру публіки до інформаційної журналістики", – зазначає контент-редактор Collins Хелен Ньюстед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали двох росіян, які готували фейкові мітинги

До шорт-листа головних виразів року також потрапили: echo chamber (луно-камера або замкнутий світ – атмосфера, особливо в соцмережах, коли будь-яка висловлена думка отримує схвалення, тому що її почули або прочитали люди, які дотримуються такої ж думки), fidget spinner (спіннер), тощо.

Зараз ви читаєте новину «"Фейкові новини" визнано висловом року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути