Ексклюзиви
понеділок, 24 грудня 2007 11:50

Фаст-фуд: шість порад для здорового харчування

Фаст-фуд: шість шляхів до здорового харчування Чи можна вживаючи фаст-фуд скинути вагу і отримувати всі необхідні поживні речовини? Ви, напевно, думаєте, що неможливо, але це не так. Навіть випадкові відвідини установи швидкого харчування можуть вписатися у Вашу дієту. Головне правильно підібрати страви.

Ось шість правил, які допоможуть Вам правильно харчуватися навіть у закладах фаст-фуда.

1. Замовляйте невеликі порції їжі. У Фаст-фуд ресторанах, часто, пропонують сендвічі різних розмірів. Вибирайте найменші з них або, якщо є така можливість, замовляйте половину порції. Не варто вибирати подвійні або потрійні гамбургери з калорійністю понад 1000 кілокалорій і великим вмістом жиру. Краще звернути увагу на звичайні або навіть дитячі порції, які містять не більше 200-300 кілокалорій. Те саме стосується і всіх інших пропонованих блюд. Тільки цей пункт правил зменшить кількість спожитих кілокалорій на 300 одиниць.

2. Вибирайте найбільш корисний для здоров"я гарнір. Наприклад, замість картоплі фрі Ви можете замовити салат без жирних складників (наприклад, майонезу) або запечену картоплю. Також, до вашого замовлення варто додати фрукти і/або йогурт.

3. Частіше вибирайте салати з куркою, морепродуктами і овочами, які не містять жирних складників. Необхідно пам"ятати, що тільки один соус, яким заправлений салат, може містити близько 300 кілокалорій.

4. Смажена їжа є висококалорійною і містить велику кількість жиру, тому вибирайте страви з нежирного або не дуже прожареного м"яса.

5. Не варто погоджуватися на той склад страв, який вам пропонують. Краще дізнатися про наявність чогось кориснішого. Наприклад, запитати про можливість використання менш жирного майонезу або соусу в якійсь страві. Прагніть уникати висококалорійних заправок у салатах, соусу тартар, вершкових соусів і інших висококалорійних приправ.

6. Стежте за тим, що Ви п"єте. Багато напоїв висококалорійні. Наприклад, велика кола або інша солодка вода може містити до 300 кілокалорій. Натомість замовте краще якийсь дієтичний напій, звичайну, газовану або мінеральну воду, несолодкий чай. Для дотримання дієти також не потрібно замовляти напої на основі збитих сливок, оскільки вони можуть містити до 1000 кілокалорій і включати всю Вашу денну норму жирів.

Таким чином, Ви зможете отримувати повноцінне і здорове харчування за межами дома навіть в закладах швидкого харчування. Для цього просто потрібно вибирати те, що Вам необхідне, а не те, що Вам пропонують або, що апетитніше виглядає. Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Фаст-фуд: шість порад для здорового харчування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути