понеділок, 03 листопада 2008 12:59

Євросоюзу передбачили короткочасну рецесію

Аналітики Єврокомісії передбачили країнам Євросоюзу короткочасну і неглибоку рецесію, повідомляє агентство AFP. Згідно з прогнозом, ВВП всіх 27 країн Євросоюзу за підсумками поточного року виросте на 1,4 відсотка, а в 2009 році - ще на 0,2 відсотка. У третьому і четвертому кварталах темпи економічного зростання цих держав скоротяться на 0,1 відсотка.

Аналітики також чекають, що економіки 15 держав єврозони увійдуть до стадії рецесії до кінця року. За їхніми прогнозами, в липні-вересні і жовтні-грудні зростання ВВП єврозони зменшиться на 0,1 відсотка, а технічна рецесія і визначається як скорочення ВВП протягом двох кварталів підряд.

В кінці жовтня стало відомо, що ВВП Іспанії зменшився на 0,2 відсотка в третьому кварталі 2008 року. Раніше повідомлялося, що економіка Британії скоротилася вперше за 16 років, зниження ВВП склало 0,5 відсотка.

У вересні керівництво Євросоюзу вже понизило оцінку по зростанню економіки єврозони в 2009 році з 1,7 до 1,3 відсотка. До цього Європейський Центробанк спрогнозував, що наступного року темпи економічного зростання єврозони складуть не 1,5 відсотка, а 1,2 відсотка.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюзу передбачили короткочасну рецесію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути