Ексклюзиви
середа, 20 лютого 2008 13:43

Євросоюз вкладе у Косово мільярд євро

 Євросоюз планує вкласти у  Косово один мільярд євро протягом найближчих чотирьох років, повідомляє EU Observer. Крім того, у червні 2008 року ЄС проведе зустріч на вищому рівні серед організацій, готових надати краю фінансову допомогу.

Комісар Євросоюзу з питань розширення Оллі Рен наголосив, що необхідно допомогти Косову досягти європейських стандартів, "встати на ноги", щоб уникнути появи на Балканах "чорної дірки", в яку йтимуть гроші платників податків.

Варто відзначити, що у середу 20 лютого миротворчі сили KFOR, що складаються в основному з військовослужбовців країн НАТО, закрили північний кордон Косова, фактично відрізавши від Сербії північ краю. За день до цього група сербів знищила у Косові прикордонний пост.

Нагадаємо, що у неділю, 17 лютого, парламент Косова одноголосно проголосував за відділення краю від Сербії і в односторонньому порядку проголосив його незалежність. Після цього в столиці Сербії Белграді й самому Косові почалися масові акції протесту проти рішення косовської влади.

Сербська поліція пред"явила президентові, прем"єр-міністрові і спікерові Косова звинувачення по кримінальній статті, інкримінувавши їм "проголошення фальшивої держави на території Сербії". Уряд Сербії, а потім і парламент країни анулювали декларацію незалежності краю, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз вкладе у Косово мільярд євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути