Ексклюзиви
середа, 16 травня 2007 15:22

Євросоюз обурився бажанням Яценюка розібратися з візами для українців

Трійка ЄС здійснила демарш щодо українського Міністерства закордонних справ щодо проведення моніторингу проблем, з якими стикаються українці при отриманні віз у посольствах країн-членів ЄС.

Про це у Брюсселі повідомило джерело, близьке до німецького президентства в ЄС.

"Демарш було зроблено через неанонсоване та нескоординоване з представниками країн-членів ЄС опитування", - сказало джерело.

"Країни-члени ЄС були здивовані такими діями, ніхто не знав, що вони проводитимуться".

За словами джерела, проведення моніторингу у такий спосіб, як це було зроблено українським МЗС, суперечить духу угоди про полегшення візового режиму між Україною та ЄС, підписання якої має відбутися найближчим часом.

При цьому джерело наголосило, що Європейський Союз залишається відданим своїм зобов"язанням зменшити рівень бюрократії у посольствах та якомога швидше довести до кінця процес запровадження у дію угоди про полегшення візового режиму.

У Міністерстві закордонних справ Україні поки що утримались від коментарів щодо цієї ситуації.

10-17 квітня цього року слухачами Дипломатичної академії України при МЗС, серед українців, які зверталися до посольств держав-членів ЄС у Києві з клопотаннями про оформлення віз, було проведено опитування.

Згідно з його результатами, 57% опитаних вважають найсуттєвішими проблемами, що постають перед громадянами України при оформленні віз, черги. 30% назвали необґрунтовано велику кількість документів, що вимагається для оформлення віз. 18% вказали на некоректність персоналу. При цьому вартість послуг в цілому не вважається громадянами України високою (14%).

4 травня міністр закордонних справ Арсеній Яценюк повідомив, що МЗС України має намір провести двосторонні переговори з країнами, у посольствах яких в українських громадян виникають проблеми при отриманні віз, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз обурився бажанням Яценюка розібратися з візами для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути