четвер, 29 листопада 2007 08:14

Євросоюз не має нових пропозицій до Ірану щодо "ядерного досьє"

Верховний представник Євросоюзу з зовнішньої політики та безпеці Хав"єр Солана заявив, що не має жодних нових пропозицій до Ірану напередодні чергового раунду переговорів у п"ятницю. "У мене немає ніяких нових ідей, які я хочу повідомити, але я готовий їх вислухати (з боку Тегерана)", – сказав Солана в штаб-квартирі ООН після зустрічі з генсеком Організації Пан Гі Муном.

Солана, який очолює переговори щодо іранського "ядерного досьє" від імені Євросоюзу, та секретар Вищої ради національної безпеки (ВРНБ) Ірану Саїд Джалілі проведуть черговий раунд переговорів з іранської ядерної проблеми 30 листопада в Лондоні.

Солана підтвердив, що позиція ЄС базується на вимогах резолюцій Ради Безпеки, які приписують відмовитися від збагачення урану, розробки проектів, пов"язаних з важкою водою, виробництвом ракет, і відкрити всі об"єкти під контроль МАГАТЕ.

Він уник відповіді на запитання, чи настав, на його думку, час для введення нових санкцій проти Тегерана.

Прихильники посилення тиску на Тегеран у Раді Безпеки ООН раніше зобов"язалися не вносити нових санкцій до 30 листопада, щоб дати останню можливість Ірану припинити збагачення урану і підкоритися санкціям Ради Безпеки ООН.

Проте Іран наполягає на своєму законному праві на всі мирні ядерні програми, включно зі збагаченням урану, і відмовляється підкорятися резолюціям РБ ООН, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз не має нових пропозицій до Ірану щодо "ядерного досьє"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути