вівторок, 29 квітня 2008 19:05

Євросоюз і Сербія підписали договір про співпрацю

Європейський союз і Сербія підписали у вівторок в Люксембурзі Угоду про стабілізацію і асоціацію, яка є першим кроком для цієї країни на шляху в ЄС, передає РИА "Новости".

Рішення про підписання широкомасштабної угоди про співпрацю було ухвалене у вівторок міністрами. Як відзначають спостерігачі, для набуття чинності угоди вона повинне бути ратифікована парламентами країн ЄС, а в цьому процесі, на думку політологів, можуть виникнути труднощі.

29 квітня президент Сербії Борис Тадіч прибув до Люксембурга для підписання документа.

Міністри закордонних справ країн-учасниць ЄС домовилися про підписання договору про тісніші зв"язки з Сербією, подолавши розбіжності з Нідерландами і Бельгією, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Влада цих двох країн вимагала, щоб Бєлград усунув всі обмеження в співпраці з гаагським військовим трибуналом, перш ніж угода буде підписана.

Згідно зі знайденим компромісом, угода з Сербією підписана у вівторок, проте ратифіковано її буде тільки після того, як усі 27 країн-членів ЄС прийдуть до висновку, що Сербія робить усе можливе для видачі військових злочинців.

Євросоюз прагне зробити перший крок до майбутнього членства Сербії в ЄС до 11 травня, коли в країні заплановані парламентські вибори, вважаючи, що це сприятиме шансам прозахідних партій.

Незалежність Косова, проголошена в лютому 2008 року, викликала в Сербії зростання націоналістичних настроїв і протестів проти інтеграції в ЄС, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз і Сербія підписали договір про співпрацю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути