Ексклюзиви
четвер, 08 травня 2008 16:50

Єврокомісія схвалила вступ Словаччини в зону євро

Європейська комісія 7 травня схвалила введення в Словаччині єдиної європейської валюти з 1 січня 2009 року. Таким чином, ця країна стане 16-м членом єврозони, відзначає газета The Financial Times.

За правилами Європейського союзу, держава може претендувати на вступ до зони євро, якщо виконає ряд макроекономічних вимог, зокрема за розміром державного боргу, дефіцитом бюджету і базовими ставками Центробанку. Найважливіший з нормативів стосується рівня інфляції. Через нього євро в своїх країнах поки не можуть ввести прибалтійські країни і Польща.

Очікується, що формальне схвалення Євросоюз видасть Словаччині на спеціальному засіданні міністрів країн Євросоюзу літом 2008 року, йдеться в офіційних матеріалах Єврокомісії.

В січні 2008 року в зону євро вступили дві країни - Мальта та Кіпр. Роком раніше аналогічний крок зробила Словенія. Всі ці країни вступили в Євросоюз в 2004 році, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія схвалила вступ Словаччини в зону євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути