четвер, 12 червня 2008 15:51

Єврокомісія запідозрила дві найбільші енергокомпанії Європи в змові

Єврокомісія (ЄК) порушила справу проти EON і Gaz de France, запідозривши їх в монопольній змові, повідомляє AFP. По даним ЄК, два найбільші постачальники газу в Західній Європі незаконно домовилися про розподіл ринків.

Якщо компанії будуть визнані винними в змові, їм доведеться заплатити значні суми штрафів. EON і Gaz de France мають право опротестувати звинувачення до рішення комісії.

Основні претензії антимонопольних органів ЄС сконцентровані на трубопроводі в Південній Німеччині, яким дві компанії управляють спільно. Крім того, Єврокомісія проводить антитрастове розслідування щодо підприємств EON в електроенергетиці. За підозрою ЄК, EON спеціально затримувала постачання на ринок з розрахунку на зростання цін. У відповідь на це корпорація запропонувала продати свої енергомережі.

Gaz de France - одна з найбільших добувних і розподіляючих газових компаній в світі. Контрольний пакет корпорації належить державі (80,2 відсотка), проте після злиття з Suez він повинен скоротитися до 35 відсотків. EON - найбільша німецька енергокомпанія, що володіє 6,4 відсотка акцій російського "Газпрому", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія запідозрила дві найбільші енергокомпанії Європи в змові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути