пʼятниця, 25 січня 2008 13:54

Єврокомісія може позбавити звання посла переможницю "Євробачення-2007"

 Єврокомісія висловила стурбованість у зв"язку з тим, що переможниця конкурсу "Євробачення-2007" - сербська співачка Марія Шеріфовіч, яку виконавча влада Євросоюзу призначила одним з 15 європейських послів з питань міжкультурного діалогу, підтримала кандидата на виборах президента Сербії від Сербської радикальної партії (СРП) Томіслава Ніколіча.

Пісня "Молитва", з якою Шеріфовіч отримала перемогу на престижному конкурсі молодих виконавців, звучала на передвиборних мітингах СРП. Крім того, співачка публічно відсвяткувала перемогу разом з Ніколічем.

За підсумками першого туру виборів, що пройшов 20 січня, він випередив чинного главу держави Бориса Тадіча, який дотримується "проєвропейської" позиції.

Николіч, з свого боку, заявляв, що Сербія може вступити в ЄС лише як інтегрована держава, з Косово в його складі.

"Єврокомісія вивчить, чи робила Шеріфовіч заяви, які протилежні цілям Європейського року міжкультурного діалогу, і якщо це підтвердиться, ми будемо змушені переглянути можливість її діяльності як посла", - сказав у зв"язку з цим журналістам представник Єврокомісії Джон Макдональд.

Він наголосив, що політичні симпатії і діяльність співачки "у жодному разі не є висловленням політичній позиції ЄС в контексті президентських виборів в Сербії, які є справою народу цієї країни".

Другий тур президентських виборів в Сербії пройде 3 лютого, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія може позбавити звання посла переможницю "Євробачення-2007"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути