Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2007 17:31

Євдокія Терницька віддала шахрайці понад 16 тисяч

— Прийшла молода жінка, схожа на циганку. Представилася працівницею Пенсійного фонду, — розповідає 85-річна Євдокія Терницька з села Даньківка Прилуцького району. — Сказала, що гроші міняють: старі на нові. Мовляв, їй треба переписати номери купюр.

Тут і чоловік мій зайшов до хати. Кажу, треба в сільраду зателефонувати, дізнатися. Тягнуся до слухавки, а руки не беруть. Неначе все в тумані. А вона торохтить і торохтить. Комусь по мобілці дзвонила. І слова нам сказати не дала.

Бабуся віддала шахрайці 6 тис. 500 грн і $2 тис. Старі збирали їх багато років. Бо жили самотньо, а задарма ніхто не догляне й не поховає.

— Вона записала мої дані, потім переписала номери купюр. Ми сиділи, наче закам"янілі, — згадує жінка. — Потім склала гроші в целофановий пакет, віддала і сказала: заховайте. Я точно бачила банкноти. Поклала пакунок на крісло. Сама пішла її проводжати. Коли повернулася, розкрила. Кульок був порожнім.

У цьому самому селі два роки тому циганки зайшли до подружжя Варченків. Попросили сповити й погодувати дитину. Господарі пустили. Потому не дорахувалися $2 тис., що заховали під скринею.

Міліція просить пенсіонерів бути обережними. По області знову їздять шахраї. Кажуть, що працюють соціальними працівниками, в Пенсійному фонді. Із початку року їхніми жертвами стали 32 особи (це ті, хто звернувся в міліцію). Загалом зловмисники обібрали людей на 121 тис. 190 грн.

Зараз ви читаєте новину «Євдокія Терницька віддала шахрайці понад 16 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути