пʼятниця, 28 лютого 2020 02:17

Евакуація українців з Італії не планується

Евакуація українців з Італії не планується
Українці з Італії можуть повернутися самостійно. Фото: УНН

Масова евакуація українців з Італії у зв'язку з поширенням коронавірусу не планується. Всі охочі мають змогу повернутися самостійно.

"Ми не розглядаємо сценарій евакуації з двох причин. Перша – з Італії до України літають близько 50 рейсів на тиждень і будь-який громадянин, котрий вважає, що він має повернутися, може скористатися літаком - або більш як сотнею автобусних маршрутів між Україною та Італією", - сказав в ефірі програми "Право на владу" на "1+1" посол України в Італії Євген Перелигін.

Він додав, що Італія зберігає транспортне сполучення з усім світом, і жодних застережень щодо поїздок до будь-якої країни, в тому числі України, немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: розповіли про ситуацію в Італії

Друга причина відсутності потреби в евакуації, за словами посла, полягає в тому, що, відповідно до даних ВООЗ, система охорони здоров'я в Італії - одна з найкращих у світі. Перелигін зауважив, що разом із дозволом на проживання в Італії українці отримують медичні картки, тож мають змогу безкоштовно лікуватися. А ті, хто приїздять з діловою чи туристичною метою, при потребі отримають безкоштовну медичну допомогу за страхуванням або через систему швидкої допомоги.

За останніми даними, у світі лабораторно підтверджено 82 164 випадки зараження коронавірусом COVID-19. 2 801 хворий помер, 32 897 осіб одужали.

За інформацією міністра охорони здоров'я Зоряни Скалецької, в Україні не зафіксовано жодного факту зараження коронавірусом.

Зараз ви читаєте новину «Евакуація українців з Італії не планується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути