понеділок, 04 червня 2007 15:42

ЕТА готується здійснити великомасштабний теракт

Баскське сепаратистське угрупування ЕТА готується здійснити найближчим часом в Іспанії великомасштабний терористичний акт, повідомляє в понеділок електронна версія газети "Паїс".

"Всі задіяні в боротьбі з тероризмом структури міністерства внутрішніх справ і міністерства оборони - Національна поліція, Цивільна гвардія (жандармерія) і Національний розвідувальний центр - заявляють, що ЕТА здійснить великомасштабний терористичний акт найближчим часом - в період до серпня місяця", - повідомляє близька до уряду газета з посиланням на компетентні органи.

Вона відзначає, що "швидше за все ЕТА зробить вражаючий, але безкровний теракт, щоб продемонструвати свою здатність залякувати і шантажувати суспільство".

ЕТА, оголосивши припинення вогню, запропонувало уряду Іспанії вирішити баскську проблему за столом переговорів. Переговори спочатку відкладалися, а потім відбулися, не принісши ніяких результатів. У січні 2007 року, після теракту 30 грудня в мадридському аеропорту, влада заявила, що відмовляється від подальших контактів з радикальним угрупуванням.

За відомостями "Паїс", "спроби здійснити новий теракт з боку ЕТА найближчим часом неминучі, і силові структури країни вже приймають заходи до їх запобігання".

Газета нагадує, що подібний "вражаючий теракт" був здійснений угрупуванням на автостоянці в мадридському аеропорту "Барахас", внаслідок чого загинули два іммігранти з Еквадору, що спали в своїх машинах і не відреагували на попередження про необхідність покинути стоянку.

Інформацію підтвердив представник Національної поліції Іспанії, нагадавши, що ЕТА вже протягом багатьох років здійснює найбільш крупні теракти літом, розраховуючи тим самим залякати іноземних туристів, відвідуючих Іспанію в сезон відпусток, повідомляє РІА Новости.


Зараз ви читаєте новину «ЕТА готується здійснити великомасштабний теракт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути