понеділок, 22 вересня 2008 11:21

Естонського фахівця з державних таємниць звинуватили в шпигунстві

В Естонії заарештовано колишнього співробітника Міністерства оборони республіки Хермана Сімма, повідомляє "Интерфакс". Його підозрюють в тому, що він передавав секретну інформацію представникам іноземної держави. Про яку конкретно іноземну державу йдеться, не уточнюється.

Херман Сімм, за інформацією Postimees, у минулому працював в структурах МВС Естонії, якийсь час він очолював Департамент поліції. В середині 1990-х років він перейшов на роботу в Міністерство оборони, де незабаром очолив відділ захисту державних таємниць. Цю посаду він займав до 2006 року.

До якого конкретно періоду відносяться звинувачення, адресовані Сімму прокуратурою, поки невідомо. Повідомляється, що за аналогічними звинуваченнями була затримана також його дружина.

Розслідуванням цієї справи зайнялися Державна прокуратура Естонії та Поліція безпеки (контррозвідка), в ньому також беруть участь Департамент інформації (зовнішня розвідка) та Міністерство оборони республіки.

Стаття про шпигунство Кримінального кодексу Естонії, що встановлює відповідальність за передачу державних таємниць іноземній державі, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років.

Зараз ви читаєте новину «Естонського фахівця з державних таємниць звинуватили в шпигунстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути