Ексклюзиви
четвер, 26 квітня 2007 09:52

Естонія розпочала перенесення пам`ятника Воїну-визволителю

Естонія розпочала перенесення пам`ятника Воїну-визволителю
Офіційний представник МЗС РФ Михайло Каминін засудив дії естонської влади відносно братської могили радянських солдатів в центрі Талліна, де в ніч на 26 квітня почалися розкопки, повідомляє "Інтерфакс".

Чиновник заявив, що те, що "відбувається навколо поховання є нелюдяним", додавши, що керівництво Естонії намагається "переписати уроки Другої світової війни".

Як повідомлялося раніше, вранці 26 квітня до пам"ятника Воїнові-визволителеві на горбі Тинісмяги, де розташовано поховання, була стягнута будівельна техніка. Вулиці, що ведуть до цього місця, заблоковані поліцейськими.

Навколо монумента встановлена металева огорожа, а сам пам"ятник затягнутий спеціальним полотном. На огорожі висять таблички з написами на трьох мовах (естонській, російській і англійській): "Тут проводяться археологічні розкопки військових поховань і роботи з опізнання. Просимо підтримувати спокій і гідність в зоні робіт".

Інформацію про початок розкопок, як повідомляє Postimees, офіційно підтвердило міністерство оборони республіки. За даними відомства, мета робіт - з"ясувати чисельність похованих на Тинісмяги і їх особи. Ідентифікацію останків здійснюватиме Естонське бюро судово-медичної експертизи в співпраці з Центром судової експертизи і криміналістики.

Напередодні прем"єр-міністр країни Андрус Ансип повідомив, що роботи з перезахоронення почнуться найближчим часом і займуть від декількох тижнів до декількох місяців. До їх завершення Бронзовий солдат, за його словами, знаходитиметься на своєму місці.

Нагадаємо, що в середині березня 2007 року комісія з військових поховань, що діє при міністерстві оборони Естонії, рекомендувала перенести братську могилу з Тинісмяги і пам"ятник Воїнові-визволителеві на талліннське військове кладовище Сиселінна. При цьому представники комісії керувалися прийнятим на початку 2007 року законом, який допускає перенесення поховань, якщо вони розташовані в "невідповідних місцях", повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Естонія розпочала перенесення пам`ятника Воїну-визволителю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути