Ексклюзиви
четвер, 27 березня 2008 08:28

ЄС запропонує Сербії або ізоляцію, або інтеграцію в Євросоюз

Глава комісії парламенту ЄС з закордонних справ поляк Яцек Сариуш-Вольськи в четвер відвідає Белград і зустрінеться з сербським керівництвом, щоб запропонувати два сценарії розвитку відносин Сербії з ЄС, повідомив новинний інтернет-портал польської газети Dziennik.

За інформацією видання, євродепутат має намір "запитати сербів, який з двох сценаріїв вони вибирають - ізоляцію в регіоні, який в перспективі декілька років належатиме Євросоюзу, або швидкій інтеграції".

У другому випадку Брюссель готовий підписати з Белградом документи, завдяки яким серби зовсім скоро могли б переміщатися по ЄС без віз, користуватися фінансовою допомогою з фондів ЄС, а через два-три роки Сербія могла б почати переговори про вступ в ЄС, сказав Сариуш-Вольськи в інтерв"ю Dziennik.

Це буде перший візит представника ЄС до столиці Сербії після одностороннього проголошення незалежності краю Косова 17 лютого поточного року і його визнання 34 країнами світу, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «ЄС запропонує Сербії або ізоляцію, або інтеграцію в Євросоюз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути