Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2008 17:19

ЄС хоче знімати відбитки пальців у своїх гостей

Європейський союз (ЄС) може ввести процедуру зняття відбитків пальців гостей (на в"їзді і виїзді) всіх 27 країн блоку. Ці дані заноситимуться в електронні списки. З такою пропозицією виступив сьогодні заступник голови Європейської комісії, комісар з питань юстиції, свободи та безпеки Франко Фраттіні.

Подібні заходи сприятимуть безпеці та будуть запобігати нелегальному вторгненню до Європи. Схожі пристрої, що сканують відбитки пальців та сітківку ока, вже використовуються в аеропортах і на кордонах США, передає AssociatedPress.

У Великій Британії збір біометричних даних введений в рамках міжнародного процесу біометричної ідентифікації, який направлений на захист особи, полегшення в"їзду до країни в майбутньому, протидія як фальсифікації віз, так і порушенню роботи організацій у справах імміграції та біженців. Ця процедура введена вже в 111 країнах світу і здійснюється без додаткової плати, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «ЄС хоче знімати відбитки пальців у своїх гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути