Ексклюзиви
понеділок, 18 січня 2016 20:52

ЄС "аплодує" Україні за реформи - Могеріні

ЄС "аплодує" Україні за реформи - Могеріні

Європейський Союз чітко дотримується політичної позиції, що економічні санкції проти Росії діятимуть, доки не будуть повністю виконані Мінські домовленості.

На цьому наголосила високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні за результатами засідання Ради ЄС із закордонних справ у понеділок у Брюсселі, повідомляє "Укрінформ".

"Ми продовжуємо заявляти, що Мінські домовленості повинні бути повністю імплементовані усіма сторонами. Як добре відомо, рішення Ради ЄС минулого грудня про продовження санкцій проти Росії на подальші шість місяців чітко відзначає ці зобов'язання, яких ми продовжуємо дотримуватися", - наголосила Могеріні.

Вона також заявила, що Євросоюз "аплодує" керівництву України за проведену у попередні місяці вагому роботу на шляху реформ та заохочує до подальшого прогресу.

"Але це не означає, що ми не шукаємо шляхи, насамперед для спонукання та підтримки, щоб забезпечити сталість процесу реформ в Україні. Але ми не підміняємо у цьому українське керівництво: уряд, президента, парламент, політичну систему", - зауважила високий представник ЄС.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Павло Клімкін попросив Федерику Могеріні забезпечити присутність європейських дипломатів під час оголошення ухвали судом РФ у справі Надії Савченко.

Зараз ви читаєте новину «ЄС "аплодує" Україні за реформи - Могеріні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути