понеділок, 24 вересня 2007 13:51

Єпископ-гей із США поставив Церкву на грань розколу

За два тижні відбудеться посвячення в сан єпископа Нью-Гемпширського Джина Робінсона – першого відкритого гомосексуаліста серед ієрархів Американської єпископальної церкви. Напередодні він виступив перед групою прихожан і заявив, що не відмовиться від свого призначення, хоча воно поставило Церкву на грань розколу. Виступаючи вчора в своєму храмі в Манчестері, 56-річний Робінсон, який вже 14 років відкрито живе з чоловіком, заявив, що його глибоко пригнічують розбрати, які викликало його обрання в Єпископальній церкві Америки. "Але в мене відчуття, що я повинен і далі йти цим шляхом, – сказав він, – бо мені думається, що так повеліває Господь, а не моя гординя".

Хоча про всяк випадок Робінсона супроводжував у церкву поліцейський, прихожани зустріли його оплесками. Вони також заплескали, коли їм представили співмешканця їхнього пастиря Марка Ендрю. Робінсон заявив, що його церква переживе нинішній розбрат, як переживала минулі кризи.

Обрання Робінсона поставило Єпископальну церкву на грань розколу, курс на який веде її традиційна меншина, об"єднана під назвою Американська англіканська рада. Глава англіканців єпископ Кентерберійський Роуан Уїльямс не має упередження проти геїв, але він заявив, що має намір слідувати вченню церкви про те, що гомосексуальні акти протирічать Писанню, повідомляє газета "Вісті" з посиланням на ВВС.

Зараз ви читаєте новину «Єпископ-гей із США поставив Церкву на грань розколу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути