четвер, 16 травня 2019 13:11

Епіфаній розповів про зустріч із Зеленським

Епіфаній розповів про зустріч із Зеленським
Епіфаній розповів про враження від зустрічі з Зеленським. Фото: kor.ill.in.ua

Предстоятель єдиної Православної церкви України митрополит Епіфаній розповів про свої враження від зустрічі з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Він справив на предстоятеля позитивне враження, розповів в інтерв'ю ВВС News Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На першому синоді ПЦУ не говорили про відсторонення Філарета - ЗМІ

"Ми обговорили нашу майбутню співпрацю з українською владою. І загалом у мене склалося позитивне враження, що і в майбутньому держава не буде втручатися у внутрішні справи церкви. І ми будемо спільно, підтримуючи один одного, розбудовувати українську державу. У якій буде також утверджуватися і незалежна помісна українська православна церква", - відповів митрополит на питання про бачення стосунків із новообраною владою.

Додав, що ПЦУ й надалі співпрацюватимме й підтримуватиме дії влади за утвердження миру в країні. А також розбудову держави як європейської, незалежної й демократичної країни.

Патріарх Філарет мав керувати Православною церквою України на території України. Такою була домовленість із архієреями, заявив почесний патріарх ПЦУ, раніше - патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет в інтерв'ю журналу "Країна".

"Домовленість була така: що я відмовляюсь від висування своєї кандидатури на предстоятеля для отримання томоса, але залишаюсь патріархом для України, - сказав Філарет. - А обраний предстоятель буде представляти українську церкву зовні – перед Вселенським патріархом та іншими патріархами. Зараз ця домовленість уже не виконується.

Зараз ви читаєте новину «Епіфаній розповів про зустріч із Зеленським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути