Ексклюзиви
середа, 22 жовтня 2008 11:03

Єлизавети ІІ вперше відвідає Словенію і Словаччину

Перший візит королеви Великої Британії Єлизавети Другої до Словенії почався у вівторок, повідомили словенські ЗМІ.

Напередодні увечері Єлизавету Другу прийняв президент Словенії Даніл Тюрк, який виразив задоволення, що "представниця однієї із найстаріших монархій в Європі відвідала одну з наймолодших країн на континенті".

Королеву в поїздці супроводжують чоловік герцог Единбурзький Філіп, глава МЗС Девід Мілібанд з дружиною Луїз. Делегація розмістилася в містечку Брдо-код-Кранья поблизу Любляни.

Очікується, що в середу королівська пара відвідає ферму з виведення коней елітної ліпіціанської породи. За припущеннями місцевих ЗМІ, президент Тюрк також вручить Єлизаветі Другій словенський орден "За заслуги".

У четвер делегація попрямує до Словаччини на запрошення словацького президента Івана Гашпаровіча.

Королівський протокол обмежує кількість державних візитів британського монарха за кордон, так само як і кількість візитів глав інших держав до Великої Британії.

Звичайно на рік може відбутися два, у виняткових випадках три, держвізити закордонних лідерів до Великої Британії, і стільки ж раз глава британської держави відправляється з візитами такого рівня в інші країни.

2007 року Єлизавета відвідала Нідерланди, США і Францію для святкування загальних пам"ятних дат в історії цих країн і Великобританії. У травні 2008 року 82-річна королева побувала з державним візитом в Туреччині, повідомляє РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Єлизавети ІІ вперше відвідає Словенію і Словаччину ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути