Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2008 13:12

Єлизавета II подарувала внукові рицарський титул

Королева Великобританії Єлизавета II в середу оголосила, що принц Вільям призначений кавалером ордена Підв"язки, повідомляє Sky News. Принц буде посвячений в лицарі на урочистій церемонії, яка має відбутися в червні.

Вільям став тисячним кавалером ордена - найстарішого рицарського ордена в світі. В даний час членами ордена Підв"язки також є королева Єлизавета II, її чоловік - принц Філіп, діти королеви принц Чарлз і принцеса Анна.

Орден був заснований 23 квітня 1348 року (в день святого Георгія) королем Едуардом III. З тих пір глава ордена, яким є король або королева Великобританії, оголошує про призначення нових членів саме цього дня. Одночасно членами ордена - компаньйонами - можуть бути не більше 25 людей. Члени королівської сім"ї можуть ставати додатковими компаньйонами ордена. Членство в ордені Підв"язки дає право чоловікам додавати до свого імені титул "сер", а жінкам - "леді".

Головним знаком ордена Підв"язки є темно-синя оксамитова стрічка - підв"язка, яку носять під лівим коліном. На підв"язці золотими нитками витканий напис "Honi soit qui mal у pense", що означає "Зло тому, хто подумав зло" або ж "Хай соромиться той, що подумав погано про це". Походження цього напису походить до історії появи ордена. Згідно найпоширенішій легенді, орден з"явився таким чином: під час танцю з Едуардом III графиня Солсбері упустила підв"язку. Король підняв її і пов"язав собі на ліву ногу. Цей жест викликав усмішки присутніх. Тоді Едуард III заявив, що всі вони будуть щасливі, якщо їм коли-небудь вдасться зробити те ж саме. "Хай соромиться той, що подумав погано про це", - сказав король. Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Єлизавета II подарувала внукові рицарський титул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути