неділя, 20 травня 2007 18:09

Елізабет Тейлор довела в суді свої права на картину Ван Гога

Кіноактриса Елізабет Тейлор відстояла в суді свої права на полотно Ван Гога "Вигляд на притулок і каплицю в Сен-Ремі".

Картина 1889 року була придбана Тейлор за 257 тисяч доларів США в 1963 роки на аукціоні Sotheby"s. Проте кілька років тому права на картину Ван Гога пред"явили представники сім"ї Оркін, які стверджують, що це полотно належало їхній родичці Маргарет Маутнер, у якої його в 1939 році реквізували нацисти.

Апеляційний суд Сан-Франциско, що розглядав позов до Тейлор, в п"ятницю ухвалив рішення, за яким полотно, вартість якого зараз складає близько мільйона доларів, може і далі залишатися в колекції актриси.

На думку суду, з 1963 року, коли Тейлор купила картину на аукціоні, у спадкоємців Маутнер було достатньо часу для того, щоб заявити свої права на картину. Проте перший позов до Тейлор сім"я Оркін подала лише в 2004 році, коли картина вже понад 40 років знаходилася у актриси, про що було відомо не тільки фахівцям, пов"язаним з арт-ринком, але й широкій публіці.

Процес, щозавершився в п"ятницю, найімовірніше стане не останнім епізодом тяжби за полотно Ван Гога. Сім"я Оркін послідовно оспорювала рішення судів нижчих інстанцій, що відмовляли їм в праві власності на цінну картину. Швидше за все, найближчим часом адвокати спадкоємців Маргарет Маутнер знову відправляться до суду.

Тейлор почала колекціонувати живопис імпресіоністів в 1950-х роках. У її колекції, окрім Ван Гога, знаходяться роботи Моне, Ренуара, Дега та інших представників цього напряму живопису, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Елізабет Тейлор довела в суді свої права на картину Ван Гога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути