Таку заяву зробили вчені з університету Алабами у Бірмінгемі, спираючись на результати дослідження, проведеного на лисих мишах. Мишей регулярно піддавали ультрафіолетовому опроміненню.
У деяких мишей був звичайний раціон з додаванням проантоцианідів або GSP, тоді як контрольну групу годували звичайною їжею без додавання цієї речовини.
"Миші, у раціоні яких були присутні GSP, після опромінення ультрафіолетом мали на 65% опіків, ніж контрольні. До того ж, опіки в першої групи мишей були на 78% менші за розмірами",- говорить головний дослідник Сантош Катіяр.
GSP блокують пригнічення імунної системи, викликане ультрафіолетом. Це свідчить про те, що регулярний ужиток GSP як харчового додатку може бути корисним у боротьбі з раком шкіри, повідомляє AP.
Коментарі