середа, 28 березня 2007 12:28

Екстракт з насіння винограду може лікувати рак шкіри

Речовини, знайдені у виноградних кісточках можуть допомогти у лікуванні раку шкіри, оскільки регулярно перебувають під сонячними променями.

Таку заяву зробили вчені з університету Алабами у Бірмінгемі, спираючись на результати дослідження, проведеного на лисих мишах. Мишей регулярно піддавали ультрафіолетовому опроміненню.

У деяких мишей був звичайний раціон з додаванням проантоцианідів або GSP, тоді як контрольну групу годували звичайною їжею без додавання цієї речовини.

"Миші, у раціоні яких були присутні GSP, після опромінення ультрафіолетом мали на 65% опіків, ніж контрольні. До того ж, опіки в першої групи мишей були на 78% менші за розмірами",- говорить головний дослідник Сантош Катіяр.

GSP блокують пригнічення імунної системи, викликане ультрафіолетом. Це свідчить про те, що регулярний ужиток GSP як харчового додатку може бути корисним у боротьбі з раком шкіри, повідомляє AP.

Зараз ви читаєте новину «Екстракт з насіння винограду може лікувати рак шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути