Ексклюзиви
середа, 14 травня 2008 15:17

Експерти пояснили причину землетрусу в Китаї

За словами експертів, причиною сильного землетрусу в Китаї 12 травня було зрушення 120-кілометрової лінії сейсмічного розламу приблизно на 3 метри. Доцент Центру із запобігання пожеж і стихійних лих Нагойського університету Йосіко Яманака заявила про це після аналізу даних обсерваторій із усього світу.

На її думку, лінія сейсмічного розламу, що стала причиною недавнього землетрусу, пролягає приблизно протягом 120 кілометрів з північного сходу на південний захід.

Вона сказала, що кут відхилення цього розламу становить 30 градусів, і що корінна порода, розташована на північному заході від розламу, зрушилася на іншу породу, розташовану на південному сході.

На підставі цього аналізу вчені дійшли висновку, що лінія сейсмічного розламу зрушилася за приблизно 45 секунд приблизно на 3,4 метри.

Тепер у Китаї тривають рятувальні роботи після землетрусу в провінції Сичуань, у результаті якого загинуло більше 11900 осіб. Нові афтершоки струшували близький до епіцентру землетрусу район Веньчуань, де відрізані дорогі та порушені комунікації, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Експерти пояснили причину землетрусу в Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути