Ексклюзиви
вівторок, 21 серпня 2018 09:01

Експерти порадили, як уберегтись від аферистів-психологів

Експерти порадили, як уберегтись від аферистів-психологів
Шахраї шантажують українців. Фото:www.lvivpost.net

Психологи-аферисти шантажують українців.

Зловмисники виманюють у людей особисту інформацію, щоб нажитися на ній, пише "Сегодня".

Піарниця Наталя Флер збирає рекламні листівки. Нещодавно натрапила на флаєр із запрошенням безкоштовно пройти тест на визначення професійних якостей, нібито розроблений в Оксфорді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погрожували кармічною розправою - у столиці затримали банду екстрасенсів

"Я подзвонила, мене запросили до офісу. Пройшла тестування, мені сказали, що результат пришлють на пошту. Вони, дійсно, надіслали мені на пошту, тільки от не результат. Було написано, що я повинна заплатити компанії гроші. Я відповіла, що не збираюся ніяких грошей надсилати, на що мені прийшов лист про те, що вони будуть використовувати мої особисті дані в своїх цілях", - розповіла Наталя.

У компанії, яка проводить ці тестування, заявили, що про інцидент чують вперше. Жодних розсилок не роблять. Кажуть, що будуть з'ясовувати, хто з працівників таке зробив.

Наталя Флер переживає, що надала свої персональні дані недобросовісним людям.

Питання цього тесту розглянула психолог Надія Рогозін. На її думку, тест складений непрофесійно та в цілому схожий на шахрайство.

"Десь половина питань не мають жодного відношення до особистості, особистісних якостей... Вони досить дивні. Це популярний маркетинговий хід - "ти пройди тест, а потім приходь до нас, і ми дамо результат". І що найцікавіше, вони називають тест "оксфордським", але він не має жодного відношення до університету", - пояснила Рогозіна.

Тому експерти радять: якщо вам пропонують тестування особистості, вимагайте сертифікати. Будь-яка психологічна методика, перш ніж її почнуть використовувати на практиці, проходить численні міжнародні перевірки.

Поліцейські в Одесі затримали інтернет-шахрая. На сайті розміщував оголошення про неіснуючі товари. Просив у покупців передоплату, а потім не відповідав. До поліціі звернулись 4 потерпілих. 25-річного чоловіка затримали в Одесі.

Зараз ви читаєте новину «Експерти порадили, як уберегтись від аферистів-психологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути