понеділок, 15 липня 2019 20:14

Експерт розповів про шанси кандидатів на 25 окрузі в Дніпрі

У виборчій кампанії на 25-му окрузі, який включає в себе Чечелівське і частина Амур-Нижньодніпровського району Дніпра є лише троє основних учасників, решта кандидатів є свідомо непрохідними або "технічними" і не матимуть значного впливу на процес. Про це розповіла політичний експерт Світлана Кушнір.

Лідером перегонів є самовисуванець, позапартійний Максим Курячий. Його старт кампанії почався раніше, ніж у інших кандидатів, що дозволило йому очолити і утримувати рейтинг уподобань виборців 25 округу. Позначається темп і обсяг роботи з людьми в попередній період, підкреслила вона, повідомляє "Апостроф".

Максим Курячий має за плечима досвід депутатської каденції у Верховній Раді. На окрузі відомий своєю програмою соціально-економічного розвитку Чечелівське і АНД-районів. Крім того, він щільно займається допомогою "Південмашу" і КБ "Південне".

  Максим Курячий
Максим Курячий

На другому місці з відставанням йде одіозний депутат міської ради від "Громадської сили" Загід Краснов, який за короткий період потрапив в кілька гучних скандалів, що знижує його рейтинг і викликає роздратування у виборців.

Краснов "загрався" зі своєю рекламою, перебираючи партійними слоганами і кольорами, що дезорієнтує його електорат. Крім того, Краснов нічого не запропонував нового, що тільки підтверджує тезу про його політичне "старіння", говорить Світлана Кушнір.

  Загід Краснов
Загід Краснов

Максим Бужанський здивував дніпрян своєю кампанією: загальні слогани залишаються незрозумілими, але ж люди чекали конкретики. Замість цього їм пропонують стандартні шаблони з президентської кампанії, які не зовсім актуальні на дострокових виборах в Раду.

Почавши кампанію з інтриги, Бужанський швидко примудрився втратити шанс вирватися вперед. Швидше за все, причиною цього стала зайва самовпевненість.

Проблема Бужанського в тому, що за ним не стоїть нічого, немає позитивного бекграунду, який можна "продавати" виборцям. Людина з нізвідки з порожнім "багажем": на такій політичній історії далеко зайти просто неможливо. При особистих зустрічах люди розчаровуються в ньому, побачивши його манеру спілкування і не почувши того, чого вони очікували.

  Максим Бужанський
Максим Бужанський

До речі, явно "технічний" кандидат Андрій Богдан, бордами якого усіяний весь округ, отримує все більшу впізнаваність і підвищує шанси отримати все більше голосів за себе - "клона" "Слуги народу", ніж за Бужанського. У будь-якому випадку, зовнішньої реклами у нього набагато більше, ніж у інших учасників на 25 окрузі.

Серед інших учасників виборів на 25 окрузі можна виділити ще одного депутата міської ради Дніпра Руслана Вишневецького. Колишній вірний соратник одіозного Олександра Вілкула, а потім перебіжчик з "Опозиційного блоку" на цих виборах став типовим "спойлером", покликаним "мінусувати" лідера гонки Максима Курячого, заробляючи собі репутацію "найманця".

  Руслан Вишневецький
Руслан Вишневецький

Решта зареєстрованих кандидатів не матимуть значного впливу на загальні результати виборів. Вони ті фігури, які покликані відібрати частину голосів у того чи іншого фаворита, резюмує Світлана Кушнір.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів про шанси кандидатів на 25 окрузі в Дніпрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути