пʼятниця, 11 січня 2008 08:51

Екс-кандидат у президенти Джон Керрі підтримав Барака Обаму

Екс-кандидат у президенти Джон Керрі підтримав Барака Обаму
Колишній кандидат в президенти США Джон Керрі підтримає на майбутніх виборах кандидатуру Барака Обами. Про це, як повідомляє CNN, сенатор від Массачусетсу оголосив у четвер на мітингу в місті Чарльстон в штаті Південна Кароліна, де 24 січня пройде черговий тур праймеріз Демократичної партії.

"Я вірю, що саме Барак Обама може допомогти нашій країні перевернути сторінку, подолати розбіжності й почати рухатися вперед", – заявив Керрі присутнім.

Як відзначає телеканал, заяву сенатора можна розцінити як зраду по відношенню до іншого кандидата в президенти від демократів Джона Едвардса, який був помічником самого Керрі в ході передвиборної кампанії 2004 року. Нагадаємо, що тоді Джон Керрі переміг на первинних виборах серед демократів, але в результаті поступився республіканцеві Джорджу Бушу.

Проте незабаром після мітингу в Чарльстоні Едвардс заявило, що поважає вибір Керрі.

Барак Обама разом з Хіларі Клінтон вважається фаворитом демократичної гонки на пост єдиного кандидата в президенти від партії. На праймеріз, що пройшли 2 січня в Айові, він випередив Клінтон, проте вже 8 січня поступився їй у штаті Нью-Гемпшир, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Екс-кандидат у президенти Джон Керрі підтримав Барака Обаму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути