Ексклюзиви
пʼятниця, 14 листопада 2008 15:42

Економіка єврозони скоротилася на 0.2% за останній квартал

Економіка Єврозони, яку складають 15 країн, скоротилася на 0.2% у третьому кварталі, що слідує 0.2% зменшенню ВНП у другому кварталі.

"Останні показники говорять про те, що у четвертому кварталі ВНП впаде ще більше, так як фінансова криза загострюється, - говорить Ховард Арчер, головний економіст Global Insight. - А Європейський центральний банк, схоже, понизить ставку з 3.7% до 2% до середини 2009 року."

Скорочення підкреслює розростання фінансової кризи, яка почалася на ринку субстандартної іпотеки (ненадійним позичальникам) і переросла в повний економічний занепад. Організація з економічної співпраці та розвитку, а також Міжнародний валютний фонд застерігали протягом останніх двох тижнів, що США, Європа та Японія зазнають економічного спаду наступного року вперше з часів ІІ Світової війни.

Німеччина, найбільша економіка в Європі, підтвердила вчора офіційними показниками економічну кризу, зі скороченням ВНП на 0.5%. Економіка найбільшого експортера зазнала серйозних втрат, адже економіки країн світу уповільнилися. Економіки США та Британії також скоротилися у третьому кварталі, повідомляє Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Економіка єврозони скоротилася на 0.2% за останній квартал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути