Ексклюзиви
понеділок, 21 травня 2007 16:56

Єгипетська поліція заарештувала членів опозиції "Брати-мусульмани"

15 прихильників угрупування, зокрема високопоставлений керівник, були затримані поліцією в місті Абу Хамад провінції Шаркія, мовиться в заяві "Братів-мусульман".

У провінції Бені Суейф поліція затримала 11 прихильників кандидата від "Братів-мусульман" на вибори в Консультативну раду Єгипту (верхня палата парламенту). Затримані брали участь в передвиборній кампанії кандидата, зокрема, розклеювали агітаційні листівки. Проте, на думку поліції, ці передвиборні матеріали містили релігійні гасла, що заборонено єгипетським законом.

"Заборонено використання будь-яких релігійних гасел в агітації за кандидатів", - сказав в четвер міністр інформації Єгипту Аніс Аль-Фікі.

В той же час, найбільше в Єгипті опозиційне угрупування "Братів-мусульман" вже заявило, що піде на вибори в Консультативну раду з колишнім гаслом: "Іслам - це рішення".

На думку "Братів-мусульман", заборона на використання релігійних гасел сам по собі суперечить другій статті єгипетської конституції, яка проголошує іслам релігією держави, а шаріат (ісламське право) - основним джерелом законодавства.

Вибори в Консультативну раду Єгипту пройдуть 11 червня 2007 року. Єгиптянам належить переобрати третину складу палати - 88 депутатів. Очікується, що основна боротьба за депутатські мандати розвернеться між представниками правлячої Національно-демократичної партії і забороненого руху "Братів-мусульман", кандидати від якого, як правило, виступають як "незалежні".

На виборах в Народне зібрання (нижня палата парламенту) представники "братів" завоювали 88 з 454 місць, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Єгипетська поліція заарештувала членів опозиції "Брати-мусульмани"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути