вівторок, 13 травня 2008 16:49

Єгипет знову закрив кордон з сектором Газа

Влада Єгипту знову закрила КПП Рафах на кордоні з сектором Газа, тимчасово відкритий для того, щоб палестинці, що потребують медичної допомоги, змогли отримати кваліфіковану допомогу у єгипетських лікарів. Всього за три дні, впродовж яких межа була відкрита, до Єгипту прибули 1433 палестинці, повідомляє AFP.

Рішення про тимчасове відкриття кордону ухвалене властями Єгипту в ході консультацій з контролюючим Газу рухом ХАМАС. Очікувалося, що за три доби на територію Єгипту буде переправлено більше 500 палестинців.

Відзначимо, що Рафах є єдиним КПП на кордоні сектора Газа, не підконтрольним ізраїльській стороні. Ізраїльтяни закрили контрольно-пропускні пункти у відповідь на безперервний ракетний обстріл прикордонних міст.

Режим роботи Рафаха був істотно посилений після того, як в січні 2008 року десятки тисяч палестинців прорвали кордон з Єгиптом і проникли на територію суміжної держави, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Єгипет знову закрив кордон з сектором Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути