Ексклюзиви
середа, 05 грудня 2007 08:37

Джордж Буш зробить перший офіційний візит до Ізраїлю

Президент США Джордж Буш на початку січня 2008 року зробить свій перший візит до Ізраїлю в ранзі голови країни.

Дводенний візит Буша почнеться 10 січня. В ході свого перебування в країні Буш, як очікується, проведе зустрічі з керівництвом Ізраїлю і Палестинської автономії, в ході яких обговорюватиметься процес мирного врегулювання в регіоні.

Офіційні представники Білого дому підтвердили, що президент США на початку січня відправиться в турне по Близькому Сходу, проте відмовилися уточнити, чи приїде він до Ізраїлю.

Якщо інформація про плани Буша відвідати Ізраїль підтвердиться, то запланована поїздка стане першим його візитом в цю країну за час знаходження на посту президента США. Останній раз Джордж Буш відвідував Ізраїль в 1998 році, коли він був губернатором Техасу.

У 2009 році Буш покине пост президента США. На думку політологів, до відходу у відставку Буш, що приділяє велику увагу ізраїльсько-палестинським відносинам, має намір зробити ще одну спробу активізувати процес мирного врегулювання в регіоні. Саме Буш, нагадують експерти, виступив ініціатором проведення мирної конференції з близькосхідного врегулювання за участю лідера Палестинської автономії Махмуда Аббаса і прем"єр-міністра Ізраїлю Ехуда Ольмерта, повідомляє Ha"aretz.

Зараз ви читаєте новину «Джордж Буш зробить перший офіційний візит до Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути