Ексклюзиви
неділя, 16 березня 2008 13:49

Джон Маккейн прибув з несподіваним візитом до Іраку

Претендент на висунення в кандидати в президенти США від республіканської партії Джон Маккейн прибув сьогодні з несподіваним візитом до Іраку. Його літак приземлився сьогодні в Багдаді, повідомили офіційні американські джерела в іракській столиці.

На порядку денному візиту Маккейна до Багдада - зустрічі з іракським керівництвом. Детальніше програма його перебування в країні не розкривається з міркувань безпеки.

Раніше Маккейн піддав критиці дії британських військ в Афганістані "по зниженню врожайності опійного маку" в цій країні. У обнародуваному сьогодні інтерв"ю газеті Sunday Telegraph Маккейн заявив, що "зусилля британців просто не працюють", унаслідок чого "героїн виплескується" на вулиці європейських міст.

У разі приходу до влади Маккейн, за його словами, має намір "приділити перший місяць" рішучому перегляду тактики НАТО в Афганістані, щоб запобігти отриманню талібами засобів від виробництва і продажу наркотиків.

За даними видання, за останній рік посіви опійного маку в контрольованій британськими військовослужбовцями південноафганській провінції Гільменд збільшилися на 45 відсотків.

Наступного тижня Маккейн відвідає Сполучене Королівство, зустрінеться з прем"єр-міністром Гордоном Брауном і лідером провідної опозиційної Консервативної партії Девідом Кемероном.

Він також візьме участь в четвер в добродійному обіді, всі засоби від якого надійдуть до його передвиборного фонду. Вартість запрошення на цей захід, за повідомленням Sunday Telegraph, складає 1 тис. доларів. NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Джон Маккейн прибув з несподіваним візитом до Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути